Kérjen kazáncsere ajánlatott és szaktanácsadást

Ahhoz hogy a kazáncsere ajánlatott és a lakása hőszükségletének a legideálisabb megoldását kiálljuk Önnek, ahhoz kell tudnunk pár gépészeti megoldást a jelen fűtésrendszeréről.

Összegyűjtöttünk egy kazáncsere esetén felmerülő kérdéseket.

Hány négyzetméter fűtendő terület?

Szükségünk van a fűtendő terület nagyságára, hogy meg tudjuk határozni mekkora kW számú kazánra, lesz szükség.

Hányan lakják az épületet?

A lakók számára azért van szükség, hogy meghatározhassuk elég lesz a kazán átfolyós rendszere által biztosított használati melegvíz vagy szükségeltetik hmv tároló. Ez abban az esetben is releváns lehet amennyiben nagy űrtartalma, van a használatban levő fürdőkádnak. Például egy sarokkád esetén nem elegendő egy átfolyós rendszer, vagyis egyezséget kel kötnünk, ami rontja a komfortot.

Régi kazán típusa?

Tudnunk kell a régi kazán kW számát és márka típusát ahhoz, hogy bekötési csatlakozókat az újonnan szerelendő kazánhoz igazítani tudjuk és ennek anyag igényét meglehessen határozni.

Meglévő fűtésrendszer típusa?

Több fűtési rendszer létezik, mint például radiátoros fűtés, mennyezetfűtés, padlófűtés. Magyarországon a legelterjedtebb fűtési megoldás a radiátoros fűtés. Ezeket több típusú csövekkel szerelték, mint például vascső rézcső műanyag cső vagy akár szénacél. A vascsöves és lemez radiátorral szerelt rendszereknél nagy odafigyelést kell fordítani a fűtésrendszer tisztitásra és további belső korrózió megállítására, mert a kondenzációs kazánok nagyon érzékenyek a piszokra. És nem utolsó sorban a kazáncsere ajánlatott is nagy mértékben változtatja, hogy milyen védelmet használunk. Az új korszerű kondenzációs kazánok alacsonyabb fűtési vízzel dolgoznak így a meglévő radiátorok nagyság min 20-30%-kal nagyobbnak kell lennie mind a régi kazán esetében ahhoz hogy ugyanazt a hőteljesítményt le tudja adni. Szerencsére a régi szakemberek is mindig a kelleténél nagyobb radiátorokat terveztek, mondván a radiátorszelepen lehet fojtani, de a radiátorhoz hozzá toldani már nem. Viszont megtörténhet, hogy nem elegendő a meglévő fűtő felület.

Régi kémény állapota hossza?

A kémények belseje több méretben léteznek mint például 110 120 132 vagy akár 150-es is. Tudnunk kell a kazán tetejétől számított a kémény végéig, körülbelüli kémény hosszát. Amennyiben nem kéménybe van bekötve, kérem ha lehetséges mellékeljen egy fotót.

Melyik városból ír, ki a helyi gázszolgáltató?

Így tudunk teljes és pontosabb kazáncsere ajánlatott adni.

Köszönöm szépen, hogy végig olvasta. Amennyiben még bizonytalan és nem egyértelműek a kérdésekre a válasz, beszéljünk és további kérdésekkel úgy is kitaláljuk a paramétereket.  Nyugodtan hívjon a +36 70 6392470-es telefonszámon, vagy haddjon üzenetet és felhívom.

Komoly viták folynak a sajtóban arról, betiltják-e az Európai Unióban az új gázkazánok értékesítését, s ha igen, mikor. A válasz röviden: nem, nem fogják betiltani. Változások viszont várhatóak, a tagállami és a közösség egészének a szintjén is az várható, hogy a gáz szerepe csökkenni fog. Ettől még senki ne forduljon el egy gázkazán megvásárlásától, ha számára, az ő lakásában, házában az jelenti az ideális fűtési megoldást.