Hőkamera ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Általunk hasznát hőkamera

GTC 400 C PROFESSIONAL hőkamera

Bosch által gyártót, széles felhasználási körrel rendelkező hőkamera!

Hőkamerában a  hőmérséklet-különbségek azonnali megjelenítése  az intelligens dokumentáció segítségével ás app alkalmazással.

  • Gyors adatcsere és a hőképek egyszerű dokumentálása a Bosch Thermal alkalmazással.

  • A „kép a képben” technológia egymásra illeszti a hő- és valós képeket a mérés helyének egyszerű meghatározása érdekében.

A GTC 400 C Professional hőkamera méri és másodpercek alatt megjeleníti a hőmérsékleti különbségeket, az eredmények pedig egyszerűen menthetők. A Bosch Thermal alkalmazás rögzíti és gyorsan továbbítja a mért értékeket. Az intelligens „kép a képben” technológia egymásra illeszti a részletes valós és hőérzékelési képeket (19 200 pixel). Az eredmény: kiváló minőségű kép és a hőmérsékleti különbségek helyének egyértelmű meghatározása. A kettős áramforrású rendszernek köszönhetően 12 V-os lítium-ion akku és hagyományos alkáli elemek is használhatók.

Ideális szigetelés, fűtőrendszerek és hőátadás vizsgálatára, valamint a túlmelegedett részek kereséséhez teljesen alkalmazható hőkamera.

Az intelligens GTC 400 C Professional hőkamera számos szakember számára kiváló minden projektszakaszban: a megrendelővel való megbeszéléstől kezdve a helyzetet bemutató éles képeken át az előkészítő feladatokig (pl. a vezetékek elhelyezkedése) vagy éppen a projektdokumentációig és a nyomon követési műveletekig. A mérőműszer gyógyászati célra nem használható.

A hőkamera fogalmak magyarázata

Infravörös hősugárzás

Az infravörös hősugárzás egy elektromágneses sugárzás, amelyet minden 0 Kelvin (−273 °C) feletti hőmérsékletű test kibocsát. A sugárzás mennyisége a test hőmérsékletétől és emissziós tényezőjétől függ.

Emissziós tényező

Egy tárgy emissziós tényezője az anyagtól és a felület szerkezetétől függ. A tényező azt adja meg, hogy mennyi infravörös-hősugárzást bocsát ki egy tárgy egy ideális hősugárzóhoz (fekete test, emissziós tényező ε = 1) viszonyítva, a tényező értéke ennek megfelelően 0 és 1 között van.

Hőhíd

Egy épület külső falában egy olyan hely, ahol a konstrukció tulajdonságai miatt egy helyileg magasabb hőveszteség lép fel.

Hőhidak megnövelhetik a penészképződési veszélyt.

Visszavert hőmérséklet / egy tárgy visszaverő képessége

A visszavert hőmérséklet az a hősugárzás, amely nem magából a tárgyból indul ki. A mérésre kerülő tárgy a szerkezetétől és az anyagától függően visszaveri a környezeti sugárzást és ezzel meghamisítja a tulajdonképpeni hőmérsékletmérési eredményt.

A tárgy távolsága

A mérendő tárgy és a mérőműszer közötti távolság befolyással van a pixelenként átfogott terület méretére. A tárgy távolságának növekedésével egyre nagyobb tárgyak hőmérsékletét lehet meghatározni.